Баба кръщава животните си на български политици.  Това е разказ

...
Баба кръщава животните си на български политици.  Това е разказ
Коментари Харесай

Баба кръщава животните си на български политици

Баба кръщава животните си на български политици.  Това е роман за животните и хората. Едва ли сте чували нейната история. Тя приказва добродушно, смирено, искрено.

" Кажи си всичко каквото ти тежи на него, няма други да знаят ", споделя пред Нова тв баба Желка за общуването с животните.  

Едва ли баба Желка е чувала за Оруел, само че Оруел е в нейния двор. Както известният в целия свят публицист, по този начин и една баба от едно малко българско село се пробва да споделя своята истина във времена на повсеместна неистина.

Баба Желка кръстила обичаните си животни на български политици. Кучето Румен е кръстено на президента. Двете прасенца в двора й се споделят Мая и Бойко.

За житейските премеждия пръв споделя търсачът на истории в кадър – фотожурналистът Христо Русев.Една от последните му находки е точно баба Желка с нейните животни – прасенцата Бойко и Мая, които спят в кочинката посред спалнята на старата жена, до момента в който кучето Румен е на своя пост.  

До скоро къщата на баба Желка не е празна, само че преди 9 месеца мъжът й умира от рак. Родена е на съдбовната дата 13 февруари. Напук на суеверията носи наслада в фамилията си, тъй като е най-малкото от 13 деца. Дъщеря й дружно с едното внуче са емигранти. Ако не бяха животните, баба Желка щеше да е изцяло сама.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР